Wednesday, 8 June 2011

~Aku on DIET~...hahahaha

Belive it or not??????? hahaha...
YES i am on DIET... I am following and referring to Atkins Diet Please..please..please support Meeeeeeeee.... Aku nak kata betting tu tak ler...tapi nak jugak ler.. kecilkan tubuh wif my Mr Hubby...Who Gonna LOOSE WEIGHT MORE.. (@_@) Lets Do It....
Now my Mr Hubby be my diet partner..so i must be STRONG to follow the rules by myself in taken daily meals but still on diet..uweksss!!!!!! (@_@) no a days i haven't take lunch time....Buttt morning sure i must eat..haha some Kueh, Mee, Bihun and sometimes nasik lemak.. OMG..please stop it!!!! please stop carbohidrat!!!!!!...HELP!!!HELP!!!! "PLEASE SAY NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO TO GUMOOOOOKKKKKKKKKKKKKK (@_@)
This is my favourite...i must STOP IT immedeatly....jangan!!!!!!...adooiiiii

Tuesday, 7 June 2011

~Yehaa..gorgeos...May is Coming~!!!!!!!!!!

Hahaha....ada apa yg special Bulan Mei......banyak yang istimewa tau..nak share ngan you all...Especially buat yang bergelar Mummy/Ibu/Mama/Mak..of course ler.."Mother's Day"...buat my mom happy mother's day...thanks for everything..and we love you forever..and untuk diriku sendiri..hehehe..hmm busy punya la busy..mother's day that day aku bagi chocklate cake ajer...and then aku and my siblings present for my mom blouse..hehehe..she love it!!..
FOR ALL MOM'S "HAPPY MOTHER'S DAY"...
Ok ada lagi..ada lagi yang special nih....hehe (@_@)..13/5/2011... it's my besday..huhuhu..yg ke......biarlah rahsia..hehehe...itu la keistimewaannya bulan mei ni kan...(^_*)..nak kater happening tu tak ler jugak..ala biasa2 ajer....tak celebrate pun..huhuhu...
But!!! yang bestnya..hehe Mr Hubby belanja makan kat Hamidiah...uisshh dah lama aku nak makan nasik kandaq..yummy!!!!!dah dapat Ya Allah..sedappppnya..opppsss..jangan salah faham bukan sedap makan FREE yer..huhu..(^_*)..but seriously memang sedappp perghhhh!!!..meletup.. Hmm ada lagi..ni aku nak share ngan korang semua...kui..kui..seumo idup aku ler..aku tak pernah pun pegi karaoke..teringin tu ada..tapi tak sampai..tapi tahun ni..haishh..Mr Hubby bawa aku pi karaoke...mula tu kekok la jugak...tapi aku wat tak tau ajer...control lagi...adoooii org pilih lagu jap ajer..aku sampai 1/2 jam..dahsyattt...ala slamber ajer... Menyanyiii!!!!!! perghhhh jangan cakap ler...aku pun tak tahu...tapi memang best la...tak tahu nak kata apa..maklumlah first time xperiance..hehe (^_^)..tapi aku nyanyi la satu lagu buat Mr Hubby....."Luahan Hati"...best tu...cerita aku betul2 minat kat Mr Hubby waktu mula2 tu.....tak nak citer rahsia..hehe ..Mr Hubby..punya la semangatnya menyanyi...adoooiii dengan penuh perasaan..kalau la boleh ambil gambo kan best kongsi sekali..rugi2...memang happening..... ok lah you all....sampai sini dulu..cerita ceriti aku nih..nanti aku sambung lagi.........(@_@)..

Don't Ever-Ever easily trust PEOPLE..

Wednesday 8/6/2011 Don't get yourself into some trouble that you all feel can actually avoid..
Hye all...hmmm aku harap melalui pengalaman aku sendiri nih..dapat la kita share samer yer...mostly dalam persahabatan..hmm..tipu..tipu..tipu..ok TIPU, actually it's really happened to me.....warghhh!!!!!..but it's not really worst..."SAD". "Kenaper....why!!!!.." Hmmm biasa la kan cinta & persahabatan sesuatu yg berbeza kan..berdasar pengalaman aku ler kan, pengkhianatan dalam persahabatan lebih menyakitkan dan membuatkan kita mudah membenci orang...tul tak????.. (@_@) sebab aku nih..habit tau..bila dah kawan tu aku cepat percayakan orang tu 100% deep in my heart.. cepat sangat trust orang...Jadi bila dikhianati aku rasa...adoooiiii sakitnya hati..."Feel like kicking someone Ass"..
Till now,???? hmm aku dah malas nak carik kawan baik lagi or what so ever..kawan tu adala..tipu la kan tak da kawan...huhu..but nnot to close lah..means aku dah tak percayakan anyone untuk kongsi apa ajer masalah or cerita...aku lebih rela simpan sorang2 or share with my Mr Hubby ler...saper lagi..hehehe most of the time..lagi baikkan....hmm inilah bila dikatakan bila ditikam dari belakang, or busuk hati dengki dalam diam..itu lagi bahaya...bak kata orang kan.."Being nice infront of us, act nicely, treat aku in "SMILING FACE"..tak guna tul...tapi kat dalam hmm punya lah busuk hati tu,...busuk lagi dari kentut..kalau human like that la kan...bukan setakat muka..namanya pun harus dihapuskan dari kamus persahabatan. "I don't really mind if you are actually don't like me, but just being honest with what you feel.....I don't like human like that..HIPO...auuchhhhh!!!!!!" Aku rasa nak cakap cam tu lah kat human yang hipo kat aku..baiklah kononnya..pirrraaahhhhh!!!!!!!bila something happened she betrayed me..siap lagi menjaja-jaja cerita yang tak betul..creat sendiri..time tu lah baru aku tau..sapa dia...keluar habis semua busuk yang ada.. "HURT then HATE".. hmm bahayakan...!!! that fact. Aku benci tetap benci..tapi bila marah ajer la...kalu boleh simpang la jgn lagi ketemu dengan pepijat cam tu....marah2 pun boleh lagi cool...malas nak dendam..but please...jgn kau datang lagi.. so you guys...please don't easily trust people, you never know what really in their hearts..just be carefull..jangan jadi macam aku yang kecewa sampai tak nak ada kawan baik..cukup sekadar kawan biasa ajer.. Bukan senang nak kenal orang yang betul2 boleh dipercayai..tapi dapat kawan kawan mcm nih senang lah..last2 kita yang jahat..jangan percaya org 100% simpan seikit ruang untuk untuk kita curiga supaya kita lebih bersedia jika dikhianati... Got What I mEaNs....!!! Hmm berkawan biar berpada..jangan baik sangat..dan jangan jahat sangat..It's means...biar berpada-pada..nanti kita pulak yang kena pijak kepala.......huhuhuh (@_@)..tapi itu lah lumrah...

~Assalamualaikum~

Hai2...hmm lama tul tak update blog nie....maklumlah terlebih busy...macam2 ada.. banyak sebenarnya nak dikongsi bersama...tapi tu ler..bila tak buka blog macam2 ada terlintas di kepala nak tulis...bila jari jemari dok ringan nak menaip ...alahai blurrr la plak...hampeh tul ler....haishh jap jer dah masuk middle year..adoiii rasanya azam aku tahun ni belum terhajat lagi nih....adooiiii cam na nih.... Lately nih semua barang naik kan...apalah they all tu...gaji alahai..naper tak naik pun....hampeh tul..ish2... Hahahaha....sambil2 dok menaip..hubby aku kacau...alahai..ingatkan aper...suruh carik uban..hehehe..dah tua..hehe...alauban baru berapa helai tapi gabra yang lebih....macam la banyak satu kepala...macam2 la..ish2..you all apa cer..meh la kita kongsi cerita sama2..hehehe..

Friday, 18 March 2011

~Nie plak Family aku sendiri..~

Mcm orang lain jugak ler....aku pun nak sebuah keluarga yang happy dan aman damai...Alhamdulillah..berkat kesabaran dan kepercayan masing2....aku happy sangat ngan family aku...kami dikurniakan 2 orang cahaya mata yang kiut miut..hehe...Bagi aku apa yang penting kepercayaan dan kasih sayang....aku bersyukur sangat2 dapat seorang suami yang penyayang dan bertanggungjawab...bila aku dalam kesedihan dia lah teman aku....bila aku dalam kesusahan juga dia lah teman aku....i love u sayang....Bagi aku segala2nya perfect lah...
(^_*)..

~ini putra sulong kami...namanya Muhammad Danial Durrani Bin Amin Shah Rizal~

~garangnya muka tu abang...~

~Nie pulak putri bongsu kami...namanya Dhia Batrisya Binti Amin Shah Rizal..~

~sesuaiiiiiiiiiiiiiiiii~

Itu la putra dan putri kami.....

~jeng..jeng.jeng..ni plak gambo aku ngan hubby tersayang..~

secara kesimpulannya inilah keluarga ku......

Thursday, 17 March 2011

~We are Happy Family~

Assalamualaikum all....ok tis is my family....it was means my beloved family la....hmm jadi aku saja ler nak kongsi dengan u all sedikit sebanyak bout my family...hahaha (^_*)...



~nie abah aku..hmmm happy nampak abah..~


~ha nie plak my mom's....alahai my mom terkezut plak..hehe~

(^_*) hmmm....inilah ayahda & bonda tercinta....susah tau nak amik picture dia org..hai kena la curi2...tapi lain pulak ngan abah aku...kadang tu malu..tapi kadang tu ..hai lebih2 plak...hehe..takpe ler abah asalkan kita happy kan..kan..kan...


Nak citer lagi nie...heehe banyak lagi sebenornya....tapi jap eh..alahai pc ni prolem lak...haishhhh..lambat tol ko nak upload yer......



~ni plak adik aku yg ke-3..dia ni memang suka posing..mana2 aje mesti dia akan snap pic...emmm aku pun tak faham la..~ lantak ko la nana..asalkan ko bahagia..hehe..


~ nie plak adik aku yang ke-2...gambo ni masa dia wedding....~




~nie plak satu2nya adik laki aku...hmmm dia ni pun bleh tahan jugak...dia ni chef kat Vistana Hotel..~



~yang pakai baju biru tu adik aku yang bongsu....sebelahnya pulak cousin aku...dia orang ni sebaya...~

Haha..itu lah..sedikit sebanyak storey pasal family aku......kalau korang perasan..dan tengok balik..dalam ramai2 la..aku yang paling comey kan..kan..hehe...betul la..kalu bukan nak puji sendiri..sape la lagi nak puji...korang???..ye ke..macih ler aku tau aku sememangnya comey di kalangan dia orang tu..huhu..(^_*)..

ImageChef.com Flower Text